آکواریوم گیاهی "غیر حرفه ای برای همه"
به نام خداوند مهر آفرین
سال 14094 اهورایی، 7037 میترایی، 3753 زرتشتی، 2573 کوروشی (شاهنشاهی) و 1394 خورشیدی

بنام خدا

 

 
 
آکواریوم گیاهی "غیر حرفه ای برای همه"
اصطلاحاً به این نوع نگهداری آکواریوم های گیاهی، که خود من یکی از طرفدارنش هستم، حالت غیر حرفه ای می گویند که در آن هدف شما تنها داشتن آکواریومی پر از گیاه است و نمی خواهید همیشه آنها را رشد داده و همیشه برگهای تازه را ببینید و کهنه ها را بچینید و ...
این نوع نگهداری مخصوصا برای تازه کارها پیشنهاد می شود و یا کسانی که اهل سرگرمی هایی این چنینی هستند ولی ترجیح می دهند که وقت کمی را برای آکواریومشان اختصاص بدهند.
رشد گیاهان در این روش کم خواهد بود و در بیشتر مواقع آکواریوم شما برای مدت زمان طولانی در همان حالت تعادل می ماند، و این بر خلاف روش های حرفه ای است که آب آنها را باید هر هفته تعویض کنند و دائما هم، از مکمل های غذایی استفاده کرده و گیاهان را به خاطر رشد زیاد هرس کنند و ...
آکواریوم های غیر حرفه ای عموما به صورت همراه با نور کم و بدون اضافه کردن دی اکسید کربن نگهداری می شوند که باز هم برای شرایط کشور ما که دستگاه های تنظیم دی اکسید کربن در آن پیدا نمی شود مناسب است.
برای راه اندازی یک آکواریوم غیر حرفه ای کامل و زیبا، کمی تجربه دارم که موجب موفقیت شما خواهد شد.
با لامپ هایی به توان 4 تا 7 وات بر لیتر (1-2 وات بر گالن) شروع کنید که بهترین انتخاب، لامپ های فلورسنت باریک و بلندی است که امروزه زیاد مصرف می شود. این اندازه تقریبا معادل 2 لامپ حبابی خواهد بود.
شما نیازی به خرید لامپ های حرفه ای و مخصوص، که بسیار گران نیز هستند نخواهید داشت و فقط تلاش کنید لامپ هایی را انتخاب کنید که طیف نور آنها چیزی مابین 5000k تا 10000k باشد.
لامپی که خود من استفاده می کنم بین 6500k تا 9325k را پوشش داده است.
پس از آن نوبت به انتخاب بستر مناسب می رسد.
بنا به تجربه، بستر ساده ای که تنها از سنگریزه ها تشکیل شده باشد مناسب نخواهد بود. شما می توانید از خرده سنگ ها و نخاله های دشت ها استفاده کنید که با یک مقدار کود گیاهی و زغال کک و کمی خاک سرخ (شاید در هنگام مسافرت در کنار جاده ها دیده باشید) مخلوط شده باشد. خاک سرخ سرشار از آهن است، برای پیدا کردن خاک رس هم زیاد به مشکل بر نخواهید خورد و فقط دقت کنید که زیاد استفاده نشود.
ترکیب دیگر، برای بستر آکواریوم و ماده ای که می تواند استفاده شود، یک لایه کود گیاهی و زغال کک است که روی آن را با ماسه و شن پر کرده باشید و بهتر است مقداری از این شن را از آکواریومی که در حال کار باشد برداشته باشید.
  و در پایان بهترین پیشنهاد همان خاک هایی است که با مارک های تجاری و به طور آماده در همه جا یافت می شود و فعلاً مارک Sera و JBL   آن در ایران موجود است.
عمق بستر چیزی بین 9 تا 15 سانتیمتر باشد و مطمئن شوید که کود گیاهی و یا خاک رس در زیر لایه اصلی و به نسبت 1 به 3 باشد.
در این چنین آکواریومی شما می توانید از هر فیلتر تصفیه ای که می خواهید استفاده کنید، حتی تا زمانی که نمی خواهید از دی اکسید کربن اضافه استفاده کنید می توانید فیلتر بیولوژیکی هم داشته باشید(فیلتر بیولوژیکی در زمان اضافه کردن Co2 باعث اتلاف دی اکسید کربن می شود).
همچنینن اگر می خواهید از فیلتر زیر شنی استفاده نمایید، تنها در قسمت محدود و کمی از کف آکواریوم آنرا استفاده کنید.
برای شروع از تعداد کمی ماهی کوچک برای سه تا چهار ماه نخست استفاده نمایید و ماهی ها را کم کم اضافه کنید.
البته در آکواریوم های عمومی و غیر تخصصی گیاهی، یا همان تانک های "کم نور-کم دردسر" از تعداد ماهی زیاد استفاده نکنید .
بهتر است که یک وسیلۀ نظافت برای جلبک ها داشته باشید تا هر از گاهی آن ها را پاک کنید و یا این که از ماهی هایی که این کار را انجام می دهند استفاده نمایید.
لجن خوارها – کت فیش ها – ماهی های زنده زا و حتی ماهی رزی بارب می توانند این کار را برای شما انجام دهند.
حال به قسمتی می رسیم که خیلی ها سرشان را پایین می اندازند و یا خودشان را به نشنیدن می زنند.
تعویض آب
ولش کنید، بدون تعویض آب، بدون کود. فقط آب شیر را هفتگی به آن اضافه کنید، آن هم فقط به مقداری که در طول هفته از آب آکواریوم تبخیر شده.
اگر گیاهان شما علامت هایی از کمبود مواد مغذی را نشان دادند، مانند زرد شدن برگ ها و یا سوراخ بودن آنها و ... شما باید از کودهای عمومی استفاده کنید تا گیاهان به زودی سرحال شوند و رشد اصلی خودشان را بازیابند.
هنگامی که دیدید، رشد و سلامت گیاهان عادی شد، دیگر نیازی به کود دادن هفتگی نیست و می توانید این کار را ماهیانه انجام دهید.
در این نوع آکواریوم ها باید تعویض آب را به زمان هایی موکول کنید که می خواهید گیاهان از ریشه در آمده را، درست کنید و کلا دستی به سر و روی گیاهان کشیده و آنها را هرس نمایید.
خود من زمانی که ماهی های خاصی را نگهداری نمی کردم و ماهی های معمولی داشتم، تعویض آب را به طور سه تا چهار ماه یک بار و در هنگام هرس کردن و رسیدگی به گیاهان انجام می دادم و آن هم به اندازۀ 30% از آب و نه بیشتر.
اگر به چیزی بیش از این نیاز داشته باشید و می خواهید وقت بیشتری برای آکواریوم تان بگذارید، می توانید از روش های دیگری که در همین وبلاگ در مورد آن ها صحبت شده استفاده کنید.
 

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:









تاريخ : یک شنبه 29 خرداد 1390برچسب:آکواریوم گیاهی,گیاه آکواریومی,,
ارسال توسط سورنا
آخرین مطالب

آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی